Ponedjeljak, 07 Decembar 2020 08:09

Džaba slavlje SDA i njihovih satelita, ostajem predsjednik SDP BiH

Autor
ocijeni
(0 glasova)

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je u Centralnom dnevniku na Face TV govorio o Srebrenici, gdje je povjerenik OO SDP-a Bego Bektić pravio malverzacije s glasovima Bošnjaka u korist kandidata SNSD-a Mladena Grujičića.

Nikšić je kazao kako ga je stid toga što se desilo i da je SDP odmah reagirao ako što je sve aktere skandala isključio iz stranke.

Na pitanje voditelja Senada Hadžifejzovića, da li on kao predsjednik SDP-a treba da podnese ostavku, Nikšić je kazao da je i to moguće, ali da će o svemu razgovarati s članovima stranke.

“Spreman sam da odgovoram pred članstvom SDP-a. Ali ne pada mi napamet da odgovora, članovima SDA Edinu Ramiću, koji je osuđen i koji je dijelio bolesne junice povratnicima u Srebrenici. Ili Ramizu Salkiću koji je kao Dodikov teklić išao kod nane Fate da je joj da novac od Dodika da ona proda imanje. Ne pada mi napamet da odgovoram Bakiru Izetbegoviću i njegovim satelitima, ali ni obavještajnim agencijima koje evo već četvrtu aferu pokušavaju napraviti. Čuo sam kako su već slavili da su maknuli Nermina sa mjesta predsjednika SDP-a. Ja znam da bi oni voljeli da tamo dođe neko skloniji njima, ko bi poveo SDP u taj smrtonosni zagrljaj sa SDA. Ovo je udar i na Četvorku i na ono što radimo i što ćemo tek uraditi 2020. godine.”, rekao je Nikšić.

On je istakao da kada se odmota klupko skandala u Srebrenici da će se vidjeti da su mnogi u sve upetljani.

Nikšić je govorio i o ulozi OSA-e u svemu.

“Pa zašto oni to nisu spriječili ako su znali? Ovo je bilo u njihovoj nadležnosti: Morale su obavještajne službe biti upoznate s ovim. Dakle BIA i OSA su to morale znati. Mi smo pozvali sve da provjere još ranije sve zloupotrebe”, rekao je Nikšić.

U nastavku gostovanja na Face televiziji Nikšić je govorio i o stanju u SDP-u, Četvorci i njihovoj saradnji.

Ne interesuje me SDA, razmišljam o SDP-u. Ne bih Bakiru ispunio želju, kad bi to bilo ne znam ti šta…

Na Bakirovu izjavu – Neka Nikšić još dugo ostane na čelu SDP-a, Nikšić je odgovorio – Ja sam isto njima poželio, njemu i Seki.

Neću da dovedem SDP u situaciju da se u ovom trenutku bavi sam sobom i izgubi tri do šest mjeseci birajući novog predsjednika, mi smo ozbiljna mašinerija, kod nas svi biraju predsjednika, to zadovoljstvo SDA-u neću priuštiti jer mi se moramo baviti Vladama u Sarajevu, TK, ZDK.

Moj prethodnik Zlatko Lagumdžija je bio autokrata, sam je donosio odluke i nije valjao kao takav, ja sada ne valjam jer navodno dajem previše demokratije, nije se rodio ko je našem narodu ugodio.

Jedino SDP u svojim redovima ima Bojana Kostića, Ernesta Imamovića gradonačelnika Goražda, Lanu Prlić koja je prošla porodičnu golgotu – pa to je Bosna i Hercegodina i ako sam ja četnik zato što podržavam Bojana i Vojina u Banjaluci da izađu i nose transparent Banjaluka-Srebrenica, ako sam ustaša zato što imam Bobana zaslužnog što je SDP dobio dva vijećnika u Grudama, onda neka sam tim ljudima, ali ja znam ko sam i šta sam.

Nisam služio JNA, jer imam jedan bubreg, ali sam bio pripadnik Armije. Demobilisao sam se kao kapetan, gazio Neretvu, spavao po zemunicama, to je moj doprinos i ne mislim da time više vrijedim od bilo koga drugog.

I sada treba da mi morališe Sadik Ahmetović – čovjek koji optuživan za napastvovanje maloljetnica, čovjek kojeg je SDA optužila za određene malverzacije u Srebrenici.

SDP je jedini mogao razvaliti Četvorku u Sarajevu. Ali smo progutali našu sujetu, bili smo svjesni da ćemo imati nešto lošiji izborni rezultat. Četvorka će opstati, zašti ne bi. Moram vam reći da mi funkcinišemo na ljudskoj osnovi, bez ikakvih problema. Nikad niko nikoga prevario nije. Izdržat ćemo i napraviti 2022. godine i bolji rezultat.

pogledano 51 puta

O nama

SDP BiH nastala je i razvijala se na temelju evropske i bosanskohercegovačke socijaldemokratije, radničkog i seljačkog pokreta, na poukama i porukama Narodnooslobodilačkog antifašističkog rada (1941.-1945.), pozitivnim vrednotama socijalnog razvitka nakon Drugog svjetskog rata, na osnovama reformističko-demokratskog iskoraka Saveza komunista i Saveza reformskih snaga Bosne i Hercegovine, potkraj osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, ka višestranačju – političkoj i ekonomskoj demokratiji.

SDP BiH svoje korijene vezuje za Socijaldemokratsku stranku BiH, osnovanu 1909. godine, kao “izraz političkih potreba radničke klase” i pokušaj da se prevlada mononacionalni karakter političkog organiziranja i međunacionalnog polariziranja i konfrontiranja. Socijaldemokratska partija je svoj kontinuitet nastavila i u procesu borbe za očuvanje zajedničkog života, političkog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti BiH (1992.-1995.), a i nakon toga u okvirima provedbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i borbe za uspostavu demokratskog društva i države na osnovama socijalne pravde i ravnopravnosti, solidarnosti i odgovornosti prema drugima.