Predsjedništvo općinskog odbora

Kontaktirajte nas

Budite slobodni da nas kontaktirate za sva pitanja ili sugestije.
Kontakt strana

Postanite naš član

Postanite Naš član,jednostavnim popunjavanjem pristupnice
Popuni odmah

 

Predsjedništvo

Općinskog odbora SDP Kakanj

Mijoč  Eldin
Mijoč EldinPredsjednike.mijoch@gmail.com
Aletović Vinka
Aletović VinkaPotpredsjednikvinka_aletovic@hotmail.com
Čehajić Mensur
Čehajić MensurPotpredsjednikmensurcehajic5@hotmail.com
Piljug Enes
Piljug EnesPotpredsjednikenes.piljug@yahoo.com
Jusupović Tarik
Jusupović TarikSekretarjusupovic92@gmail.com

6.

Begić Ahmed

7.

Alić Nurfet

8.

Delibašić Saida

9.

Kubat Adi

10.

Bilalović Zorica

11.

Krličević Prkić Andrea

12.

Čišija Emrah

13.

Drijenčić Izet

14.

Trako Nihada

15.

Šljivo Edin

IMATE NEKO PITANJE ILI SUGESTIJUKONTAKTIRAJTE NAS

Ukoliko imate neko pitanje ili sugestiju,budite slobodni da nas kontaktirate putem kontakt forme i u vrlo kratkom roku ćemo Vam odgovoriti.

Brzi Kontakt

O nama

SDP BiH nastala je i razvijala se na temelju evropske i bosanskohercegovačke socijaldemokratije, radničkog i seljačkog pokreta, na poukama i porukama Narodnooslobodilačkog antifašističkog rada (1941.-1945.), pozitivnim vrednotama socijalnog razvitka nakon Drugog svjetskog rata, na osnovama reformističko-demokratskog iskoraka Saveza komunista i Saveza reformskih snaga Bosne i Hercegovine, potkraj osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, ka višestranačju – političkoj i ekonomskoj demokratiji.

SDP BiH svoje korijene vezuje za Socijaldemokratsku stranku BiH, osnovanu 1909. godine, kao “izraz političkih potreba radničke klase” i pokušaj da se prevlada mononacionalni karakter političkog organiziranja i međunacionalnog polariziranja i konfrontiranja. Socijaldemokratska partija je svoj kontinuitet nastavila i u procesu borbe za očuvanje zajedničkog života, političkog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti BiH (1992.-1995.), a i nakon toga u okvirima provedbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i borbe za uspostavu demokratskog društva i države na osnovama socijalne pravde i ravnopravnosti, solidarnosti i odgovornosti prema drugima.