Kontaktirajte nas

Budite slobodni da nas kontaktirate za sva pitanja ili sugestije.
Kontakt strana

Izbori 2020

Sve o općinskim izborima 2020 na jednom mestu.Budite informisani
Pogledaj

Postanite naš član

Postanite Naš član,jednostavnim popunjavanjem pristupnice
Popuni odmah

 

Bitni dokumenti

Općinskog odbora SDP Kakanj

PROGRAM SOCIJALDEMOKRATSKE PARTIJE BOSNE I HERCEGOVINE

Image

STATUT SOCIJALDEMOKRATSKE PARTIJE BOSNE I HERCEGOVINE

Image

Za pregled dokumenata potreban Vam je Adobe  Reader. Ukoliko nemate Adobe Reader možete ga preuzeti OVDJE.

LINKOVI

 

SDP BiH

GO SDP BiH Kakanj on Facebook

SDP BiH Kakanj on Instagram

IMATE NEKO PITANJE ILI SUGESTIJUKONTAKTIRAJTE NAS

Ukoliko imate neko pitanje ili sugestiju,budite slobodni da nas kontaktirate putem kontakt forme i u vrlo kratkom roku ćemo Vam odgovoriti.

Brzi Kontakt

O nama

SDP BiH nastala je i razvijala se na temelju evropske i bosanskohercegovačke socijaldemokratije, radničkog i seljačkog pokreta, na poukama i porukama Narodnooslobodilačkog antifašističkog rada (1941.-1945.), pozitivnim vrednotama socijalnog razvitka nakon Drugog svjetskog rata, na osnovama reformističko-demokratskog iskoraka Saveza komunista i Saveza reformskih snaga Bosne i Hercegovine, potkraj osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, ka višestranačju – političkoj i ekonomskoj demokratiji.

SDP BiH svoje korijene vezuje za Socijaldemokratsku stranku BiH, osnovanu 1909. godine, kao “izraz političkih potreba radničke klase” i pokušaj da se prevlada mononacionalni karakter političkog organiziranja i međunacionalnog polariziranja i konfrontiranja. Socijaldemokratska partija je svoj kontinuitet nastavila i u procesu borbe za očuvanje zajedničkog života, političkog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti BiH (1992.-1995.), a i nakon toga u okvirima provedbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i borbe za uspostavu demokratskog društva i države na osnovama socijalne pravde i ravnopravnosti, solidarnosti i odgovornosti prema drugima.