Četvrtak, 08 April 2021 20:23

Položeno cvijeće na spomen obilježje povodom 8. aprila, Dana oslobođenja Kaknja

Autor
ocijeni
(0 glasova)

8aprilU organizaciji Općine Kakanj, danas je položeno cvijeće na spomen obilježje palim borcima Narodno-oslobodilačkog rata 1941.-1945. te šehidima i poginulim borcima u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992.-1995. godine. Sam program obilježavanja 8. aprila, ove godine je prilagođen nastaloj situaciji a koja je uzrokovana pandemijom COVID-19.

Ispred Općinske organizacije SDP-a Kakanj, polaganju su prisustvovali: Enes Piljug - potpredsjednik Općinske organizacije i Zastupnik u Skupštini ZDK, Adi Kubat, sekretar Općinske organizacije SDP-a Kakanj te Nihada Trako, povjerenica Foruma žena.

 

Svim građanima naše Općine želimo sretan 8. april, Dan oslobođenja Kaknja.

pogledano 180 puta

O nama

SDP BiH nastala je i razvijala se na temelju evropske i bosanskohercegovačke socijaldemokratije, radničkog i seljačkog pokreta, na poukama i porukama Narodnooslobodilačkog antifašističkog rada (1941.-1945.), pozitivnim vrednotama socijalnog razvitka nakon Drugog svjetskog rata, na osnovama reformističko-demokratskog iskoraka Saveza komunista i Saveza reformskih snaga Bosne i Hercegovine, potkraj osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, ka višestranačju – političkoj i ekonomskoj demokratiji.

SDP BiH svoje korijene vezuje za Socijaldemokratsku stranku BiH, osnovanu 1909. godine, kao “izraz političkih potreba radničke klase” i pokušaj da se prevlada mononacionalni karakter političkog organiziranja i međunacionalnog polariziranja i konfrontiranja. Socijaldemokratska partija je svoj kontinuitet nastavila i u procesu borbe za očuvanje zajedničkog života, političkog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti BiH (1992.-1995.), a i nakon toga u okvirima provedbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i borbe za uspostavu demokratskog društva i države na osnovama socijalne pravde i ravnopravnosti, solidarnosti i odgovornosti prema drugima.