Subota, 03 April 2021 18:23

Predsjednik SDP-a Kakanj, Eldin Mijoč: Svim građanima katoličke vjeroispovijesti želim sretan Uskrs

Autor
ocijeni
(0 glasova)

U svoje lično ime i u ime Općinske orgnizacije Socijaldemokratske Partije Bosne i Hercegovine kao i svih njenih članova, svim građanima katoličke vjeroispovijesti želim sretan Uskrs. Neka ovaj blagdan provedete u miru, sreći i blagostanju sa Vašim porodicama.

 

S poštovanjem,

 

 

Eldin Mijoč, predsjednik SDP-a Kakanj

pogledano 74 puta Zadnji put promjenjen Subota, 03 April 2021 18:36

O nama

SDP BiH nastala je i razvijala se na temelju evropske i bosanskohercegovačke socijaldemokratije, radničkog i seljačkog pokreta, na poukama i porukama Narodnooslobodilačkog antifašističkog rada (1941.-1945.), pozitivnim vrednotama socijalnog razvitka nakon Drugog svjetskog rata, na osnovama reformističko-demokratskog iskoraka Saveza komunista i Saveza reformskih snaga Bosne i Hercegovine, potkraj osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, ka višestranačju – političkoj i ekonomskoj demokratiji.

SDP BiH svoje korijene vezuje za Socijaldemokratsku stranku BiH, osnovanu 1909. godine, kao “izraz političkih potreba radničke klase” i pokušaj da se prevlada mononacionalni karakter političkog organiziranja i međunacionalnog polariziranja i konfrontiranja. Socijaldemokratska partija je svoj kontinuitet nastavila i u procesu borbe za očuvanje zajedničkog života, političkog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti BiH (1992.-1995.), a i nakon toga u okvirima provedbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i borbe za uspostavu demokratskog društva i države na osnovama socijalne pravde i ravnopravnosti, solidarnosti i odgovornosti prema drugima.