Petak, 12 Februar 2021 22:44

Rudarska glazba je svijetla tačka i ponos Kaknja, mora nastaviti živjeti sa svojim Kakanjcima

Autor
ocijeni
(1 glas)

Svjedoci smo da aktuelna vlast pokušava da sve ono "Rudarsko", izbriše, zatvori i uništi. Rudari, koji štrajkom glađu, traže svoja prava od onih koji su se dobro ugradili u silne tendere i nabavke a rudare i Rudnike dobro ojadili. Sada je u Kaknju na sceni pokušaj da se još nešto "Rudarsko" ugasi. Ovaj put na tapetu je Rudarska glazba. 70 godina ova glazba postoji, postojala je i onda kada je bilo najteže, u ratu. Sve ove godine, Rudarska glazba je bila svijetla tačka našeg Kaknja a ponos naših rudara koji su svoje živote ostavili i u jamama a i na borbenim linijama. Ponos Rudara, namjerno kažemo sa velikim "R", je pogažen od strane vlastodržaca a ugasit će i "Rudarsku glazbu", Dragi građani, nedajmo Rudarsku glazbu. Poštovani članovi Rudarske glazbe, jasno i glasno stojimo uz vas. Glazba se može finansirati od novca poreznih obveznika kao i desetine drugih projekata.

pogledano 491 puta

O nama

SDP BiH nastala je i razvijala se na temelju evropske i bosanskohercegovačke socijaldemokratije, radničkog i seljačkog pokreta, na poukama i porukama Narodnooslobodilačkog antifašističkog rada (1941.-1945.), pozitivnim vrednotama socijalnog razvitka nakon Drugog svjetskog rata, na osnovama reformističko-demokratskog iskoraka Saveza komunista i Saveza reformskih snaga Bosne i Hercegovine, potkraj osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, ka višestranačju – političkoj i ekonomskoj demokratiji.

SDP BiH svoje korijene vezuje za Socijaldemokratsku stranku BiH, osnovanu 1909. godine, kao “izraz političkih potreba radničke klase” i pokušaj da se prevlada mononacionalni karakter političkog organiziranja i međunacionalnog polariziranja i konfrontiranja. Socijaldemokratska partija je svoj kontinuitet nastavila i u procesu borbe za očuvanje zajedničkog života, političkog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti BiH (1992.-1995.), a i nakon toga u okvirima provedbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i borbe za uspostavu demokratskog društva i države na osnovama socijalne pravde i ravnopravnosti, solidarnosti i odgovornosti prema drugima.