Četvrtak, 31 Decembar 2020 16:29

Sretna Nova godina

Autor
ocijeni
(0 glasova)

Poštovane Kakanjke i cijenjeni Kakanjci,


Na pragu smo 2021. godine. Ne smijemo zaboraviti situaciju uzrokovanu korona virusom. Mnogi od nas su odvojeni od svojih najdražih, mnogi su ostali bez posla i egzistencije, neki su oboljeli i svoje životne planove morali mijenjati u potpunosti. Nije za sve nas bilo tako crno, bilo je i lijepih trenutaka.
Neka u ovoj, Novoj 2021. godini, bude što više lijepih trenutaka, puno više zaposlenja, zdravlja, sreće i zadovoljstva. Svima nama želim da ovo stanje oko korona virusa, u Novoj 2021. godini bude samo jedno loše iskustvo koje ćemo brzo zaboraviti.

 

S poštovanjem,


Eldin Mijoč, predsjednik SDP-a Kakanj

pogledano 46 puta

O nama

SDP BiH nastala je i razvijala se na temelju evropske i bosanskohercegovačke socijaldemokratije, radničkog i seljačkog pokreta, na poukama i porukama Narodnooslobodilačkog antifašističkog rada (1941.-1945.), pozitivnim vrednotama socijalnog razvitka nakon Drugog svjetskog rata, na osnovama reformističko-demokratskog iskoraka Saveza komunista i Saveza reformskih snaga Bosne i Hercegovine, potkraj osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, ka višestranačju – političkoj i ekonomskoj demokratiji.

SDP BiH svoje korijene vezuje za Socijaldemokratsku stranku BiH, osnovanu 1909. godine, kao “izraz političkih potreba radničke klase” i pokušaj da se prevlada mononacionalni karakter političkog organiziranja i međunacionalnog polariziranja i konfrontiranja. Socijaldemokratska partija je svoj kontinuitet nastavila i u procesu borbe za očuvanje zajedničkog života, političkog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti BiH (1992.-1995.), a i nakon toga u okvirima provedbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i borbe za uspostavu demokratskog društva i države na osnovama socijalne pravde i ravnopravnosti, solidarnosti i odgovornosti prema drugima.