Četvrtak, 24 Juni 2021 12:38

Nakon inicijative Enesa Piljuga, zastupnika u Skupštini ZDK, građanima će biti refundirani troškovi lijeka "Tocilizumab"

Autor
ocijeni
(0 glasova)

Nakon pohvalnih pisanja pojedinih medija o  aktivnosti premijera Zeničko-dobojskog kantona i Zavoda zdravstvenog osiguranja, a koja se odnose na refundiranje troškova lijeka "Tocilizumab" za građane našeg kantona koji su ovaj lijek kupili od vlastitih sredstava, red je da napomenemo nekoliko stvari.
Naime, na 33. sjednici Skupštine Kantona koja je zbog nepovoljne epidemiološke situacije održana online, zastupnik u Skupštini Enes Piljug koji također dolazi iz Kaknja kao i premijer ZDK Mirnes Bašić, uputio je inicijativu prema Ministarstvu zdravstva i Zavodu za zdravstveno osiguranje, a koja se upravo odnosila na finansiranje nabavke lijeka "Tocilizumab" i refundiranje troškova naših građana koji su već kupovali ovaj lijek. Na bazi prijedloga zastupnika Enesa Piljuga ostvaren je ovaj veliki benifit za naše građane.


Poštovani mediji i građani, nikako se ne slažemo za populističkom metodom rada i djelovanja koja ima za  cilj favorizovanje pojedinca ili grupe, a sve u svrhu prikupljanja jeftinih političkih poena. Ako se neko odlučio da objavi uspjeh nekog funkcionera iz Kaknja, onda to ne treba da se odnosi na izabrane zvaničnike samo jedne političke opcije nego svakog pojedinca koji radi u interesu građana naše općine i kantona. Pored premijera, iz Kaknja imamo još zastupnika u Skupštini koji su aktivni i podnose inicijative i prijedloge za dobrobit građana Kaknja i kantona. Nažalost; ove aktivnosti nisu naišle na interesovanje medija i službenih Facebook stranica. Izabrani zvaničnici bez obzira na političku opciju bi trebali imati isti tretman. Vidimo da to nije tako, nažalost. SDA kadrovi su privilegovani na medijima, a također hvalospjevi nisu izostali i na službenim općinskim stranicama, što je svakako neprofesionalno. Izabrani dužnosnici su dobro plaćeni narodnim novcem za posao koji rade, nema potrebe za hvalospjevima i raznim nominacijama.


 Pozivamo medije da imaju isti tretman za svakog izabranog zvaničnika.

inc

pogledano 203 puta

O nama

SDP BiH nastala je i razvijala se na temelju evropske i bosanskohercegovačke socijaldemokratije, radničkog i seljačkog pokreta, na poukama i porukama Narodnooslobodilačkog antifašističkog rada (1941.-1945.), pozitivnim vrednotama socijalnog razvitka nakon Drugog svjetskog rata, na osnovama reformističko-demokratskog iskoraka Saveza komunista i Saveza reformskih snaga Bosne i Hercegovine, potkraj osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, ka višestranačju – političkoj i ekonomskoj demokratiji.

SDP BiH svoje korijene vezuje za Socijaldemokratsku stranku BiH, osnovanu 1909. godine, kao “izraz političkih potreba radničke klase” i pokušaj da se prevlada mononacionalni karakter političkog organiziranja i međunacionalnog polariziranja i konfrontiranja. Socijaldemokratska partija je svoj kontinuitet nastavila i u procesu borbe za očuvanje zajedničkog života, političkog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti BiH (1992.-1995.), a i nakon toga u okvirima provedbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i borbe za uspostavu demokratskog društva i države na osnovama socijalne pravde i ravnopravnosti, solidarnosti i odgovornosti prema drugima.