Ponedjeljak, 24 Maj 2021 20:47

Mirsad Mahmutagić, predsjednik Kantonalne organizacije SDP BIH ZDK, posjetio Općinsku organizaciju SDP Kakanj

Autor
ocijeni
(0 glasova)

mirsad

Gost sjednice Predsjedništva Općinske organizacije SDP-a Kakanj je bio Mirsad Mahmutagić, predsjednik Kantonalne organizacije SDP BIH ZDK i načelnik Općine Maglaj. U sklopu redovnih obilazaka i posjeta Općinskim organizacijama na području Zeničko - dobojskog Kantona, predsjednik Mahmutagić je prisustvovao radnoj sjednici Predsjedništva SDP-a Kakanj gdje je sa članovima Predsjedništva razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji, planovima ali i proteklim Lokalnim izborima.

Općinska organizacija SDP-a Kakanj je ostvarila rast izbornih rezultata na proteklim Lokalnim izborima, te je zajednički zaključak da je ovo pozitivan trend koji će se nastaviti na području cijelog Kantona i Federacije ali i Bosne  i Hercegovine. Razgovarano je o modalitetima rada i djelovanja na Lokalnom ali i višim nivoima. SDP će kao i do sada učiniti sve da život građana bude bolji, ugodniji i sigurniji a naši izabrani zvaničnici će kroz djelovanje u Općinskim vijećima, Skupštinama i Parlamentima kao i Načelnici Općina, pokazati da smo mi predstavnici naroda i da je narod taj kome ćemo polagati račune za svoj rad.

pogledano 306 puta Zadnji put promjenjen Ponedjeljak, 24 Maj 2021 21:11

O nama

SDP BiH nastala je i razvijala se na temelju evropske i bosanskohercegovačke socijaldemokratije, radničkog i seljačkog pokreta, na poukama i porukama Narodnooslobodilačkog antifašističkog rada (1941.-1945.), pozitivnim vrednotama socijalnog razvitka nakon Drugog svjetskog rata, na osnovama reformističko-demokratskog iskoraka Saveza komunista i Saveza reformskih snaga Bosne i Hercegovine, potkraj osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, ka višestranačju – političkoj i ekonomskoj demokratiji.

SDP BiH svoje korijene vezuje za Socijaldemokratsku stranku BiH, osnovanu 1909. godine, kao “izraz političkih potreba radničke klase” i pokušaj da se prevlada mononacionalni karakter političkog organiziranja i međunacionalnog polariziranja i konfrontiranja. Socijaldemokratska partija je svoj kontinuitet nastavila i u procesu borbe za očuvanje zajedničkog života, političkog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti BiH (1992.-1995.), a i nakon toga u okvirima provedbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i borbe za uspostavu demokratskog društva i države na osnovama socijalne pravde i ravnopravnosti, solidarnosti i odgovornosti prema drugima.