Petak, 23 April 2021 06:07

Kad se god dižu tenzije, neko negdje nešto krade

Autor
ocijeni
(0 glasova)

sasaftv 740x385Jedan od scenarija ucjene da se Izborni zakon promijeni je blokada održavanja izbora”, istakao je Saša Magazinović, predsjedavajući Kluba SDP-a u Parlamentu BiH, u večerašnjem izdanju dijaloške emisije Odgovorite ljudima, koja je bila posvećena upravo ovoj temi.

“Izbori se ne mogu održati ako nema budžeta. Što smo vidjeli na lokalnim izborima. Mi smo danas u proceduru uputili zakon koji tu situaciju mijenja i kaže izbori će se održati i onda kad budžet nije usvojen jer će se finansirati iz privremenog finansiranja. Da otklonimo tu ucjenu sa stola jer postoji scenarij da, ako neko ne dobije ono što mu se dopada, onda će blokirati.”

O tezama koje su aktuelne ovih dana kaže da “non paper služi da napravi pritisak na nas da idemo u pravcu usvajanja po željama HDZ-a”.

“A ovo što dižu tenzije hoće biti, neće biti rata, novi je pritisak na nas. I kad god dignu tenzije, neko negdje nešto krade. Jer kad dižu galamu to je dimna bomba za ono”, poručio je Magazinović i dodao:

“Neće biti to što oni najavljuju, iz tri razloga. Zato što Čović šuti i radi na Izbornom zakonu. Zato što se Dodik zadužuje 350 miliona po 5 posto. I zato što Bakir Izetbegović kaže da će on stat ispred naroda. Nema od toga ništa.”

pogledano 63 puta

O nama

SDP BiH nastala je i razvijala se na temelju evropske i bosanskohercegovačke socijaldemokratije, radničkog i seljačkog pokreta, na poukama i porukama Narodnooslobodilačkog antifašističkog rada (1941.-1945.), pozitivnim vrednotama socijalnog razvitka nakon Drugog svjetskog rata, na osnovama reformističko-demokratskog iskoraka Saveza komunista i Saveza reformskih snaga Bosne i Hercegovine, potkraj osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, ka višestranačju – političkoj i ekonomskoj demokratiji.

SDP BiH svoje korijene vezuje za Socijaldemokratsku stranku BiH, osnovanu 1909. godine, kao “izraz političkih potreba radničke klase” i pokušaj da se prevlada mononacionalni karakter političkog organiziranja i međunacionalnog polariziranja i konfrontiranja. Socijaldemokratska partija je svoj kontinuitet nastavila i u procesu borbe za očuvanje zajedničkog života, političkog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti BiH (1992.-1995.), a i nakon toga u okvirima provedbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i borbe za uspostavu demokratskog društva i države na osnovama socijalne pravde i ravnopravnosti, solidarnosti i odgovornosti prema drugima.