Ponedjeljak, 19 April 2021 14:58

Nakon inicijative Enesa Piljuga, stanovnici Rošćevine i Popara mogli bi sigurnije do Donjeg Kaknja

Autor
ocijeni
(0 glasova)

Ranije smo objavili inicijativu koju je podnio Enes Piljug, zastupnik u Skupštini ZE-DO Kantona a koja se odnosi na uređenje prilaznog puta i spajanje naseljenih mjesta Roščevina i Popare sa mjestom Donji Kakanj. Ovaj problem najviše osjete učenici koju pohađaju osnovnu školu u Donjem Kaknju jer svakodnevno prolaze ovom dionicom.

Ministarstvo za prostorno uređenje promet i komunikacije i zaštitu okoline dostavilo je odgovor na ovu inicijativu, koju objavljujemo u cjelosti a u kojoj se između ostalog navodi da će Ministarstvo i Kantonalna direkcija za ceste zajedno sa predstavnicima Autocesta Federacije Bosne i Hercegovine pokušati iznači način kako bi se ovaj problem riješio, odnosno, kako bi građani sigurno putovali ovom dionicom. 

111

Enes Piljug je Zastupnik u Skupštini koji koristi svaku priliku da prepozna probleme građana sa kojim se svakodnevno susrećemo. Koliko je bitno prepoznati problem, još je bitnije da se kvalitetno pristupi rješevanju i istrajati u  iznalaženju rješenja da bi u konačnici građani bili zadovoljni a to je naš primarni cilj i razlog zbog kojeg su nas građani birali na izborima.

U odgovoru koji je stigao iz Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline navedeno je da ubrzo počinje gradnja starog, dotrajalog mosta na rijeci Trstionici u mjestu Kraljeva Sutjeska. Ovo pitanje, koje se odnosi na gradnju ovog mosta je postavio Enes Piljug, zastupnik u Skupštini ZDK, na 31. redovnoj sjednici Skupštine. Odgovor objavljujemo u cjelosti:

pogledano 399 puta Zadnji put promjenjen Ponedjeljak, 19 April 2021 16:40

O nama

SDP BiH nastala je i razvijala se na temelju evropske i bosanskohercegovačke socijaldemokratije, radničkog i seljačkog pokreta, na poukama i porukama Narodnooslobodilačkog antifašističkog rada (1941.-1945.), pozitivnim vrednotama socijalnog razvitka nakon Drugog svjetskog rata, na osnovama reformističko-demokratskog iskoraka Saveza komunista i Saveza reformskih snaga Bosne i Hercegovine, potkraj osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, ka višestranačju – političkoj i ekonomskoj demokratiji.

SDP BiH svoje korijene vezuje za Socijaldemokratsku stranku BiH, osnovanu 1909. godine, kao “izraz političkih potreba radničke klase” i pokušaj da se prevlada mononacionalni karakter političkog organiziranja i međunacionalnog polariziranja i konfrontiranja. Socijaldemokratska partija je svoj kontinuitet nastavila i u procesu borbe za očuvanje zajedničkog života, političkog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti BiH (1992.-1995.), a i nakon toga u okvirima provedbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i borbe za uspostavu demokratskog društva i države na osnovama socijalne pravde i ravnopravnosti, solidarnosti i odgovornosti prema drugima.